Sahkolammitysneuvonta.fi

Lämmitysjärjestelmät

Sähkölämmitysjärjestelmät

Sähkö on yleisin lämmönlähde pientaloissa sekä vapaa-ajanasunnoista. Sähkölämmitysasuntoja rakennettiin erityisesti 1980- ja 1990-luvuilla. Sähkölämmitystalot ovat keskimäärin pienempiä ja paremmin eristettyjä verrattuna aikakautensa muihin taloihin. Sähkölämmitystalojen alhaiseen energian ominaiskulutukseen ovat vaikuttanut hyvä hyötysuhde (pienet häviöt), lämmityksen säätö ja myös sähköenergian hinta.

Sähkölämmitys hyödyntää samaa sähköverkkorakennetta, joka rakennukseen joka tapauksessa asennetaan. Järjestelmä ei vaadi juurikaan asennustiloja ja lähes lämmönjaon osat ovat piilossa rakenteissa. Lämmityksen ohjaus on helppoa ja lämpötilan säätö on hyvin nopeaa ja tarkkaa. Lämmityksen hyötysuhde on korkea.

Mitä pienempi rakennuksen lämmityksen tarve on ja varsinaisen lämmityksen tarve on vähäinen, on yhä olennaisempaa lämpötilan hallinta ja ylilämmittämisen välttäminen. Tällöin sähkölämmitysratkaisut ovat erityisesti hyvin perusteltu lämmitystapa hyvän ohjattavuutensa ansioista. Sen hankinta- ja ylläpitokustannukset ovat vähäiset ja energiakustannukset kohtuulliset.